Houtsnijwerk van Harrie Ketelaars

houtsnijwerk-ketelaars

… uit Erp, een 91 jarige oud-CHV-er met een bijzondere hobby. Harrie maakt fraai houtsnijwerk op panelen of soms als beeld. Zijn werk is te zien op 5 en 6 november 2011 in het oude CHV-gebouw aan de Noordkade in Veghel.

Lees verder

De vijf oudste kinderen van Cornelis Ketelaer

schilderij-keetelaar

Schilderij met de vijf oudste kinderen van Cornelis Ketelaer (1690 – 1764). Deze Cornelis Ketelaer woonde in Goes en het schilderij heeft mogelijk in het familiehuis aan de markt gehangen. Het is tentoongesteld in Museum aan het Vrijthof in Maastricht en geschilderd door Johannes Vollevens II (1685 – 1759).

Trekpotje van Gerrit Ketelaar

Centraal Museum Utrecht

Dit trekpotje van Gerrit Ketelaar dateert uit het jaar 1720 en is te vinden in het Centraal Museum in Utrecht.

In (virtuele) bruikleen van: Centraal Museum te Utrecht

‘Anloo’ – potloodtekening Raoel Ketelaar

anloo_Raoel_Ketelaar

Deze potloodtekening van Roel Ketelaar uit 1991 werd aangeboden op quoop.nl. Het is het dorpsaanzicht van Anloo. Het dorp Anloo is landelijk gelegen tussen het “Stroomdallandschap van de Drentsche Aa”, de Hondsrug, het Evertsbos en het historisch rijke Kniphorstbos. In het dorp staan ruim 190 woningen en boerderijen en het heeft circa 415 inwoners

Wandkleed met afbeelding van de hofreis van J. Ketelaar

wandkleed Hofreis J Ketelaar

Een beroemde – wellicht beruchte – telg is ene Jan Ketelaar die in dienst was van de VOC en opklop tot tweede man van de VOC factorij van Suratte. Eigenlijk heette hij Kettler; hij was een Duitser die zijn carrière niet zo glansrijk begon. Hij bestal zijn baas en probeerde hem vervolgens te vergiftigen. Hij vluchtte en nam dienst bij de VOC.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *