Galerij 5 – Scheepvaart


Kapitein Ketelaar

Deze dappere Zeeuwse kapitein vervolgde met het oorlogsschip "Zierikzee"een Duinkerker kaper tot vóór Calais. Daar raakte het vaartuig ongelukkig aan de grond, waarop het gehele garnizoen uittrok om hem te bevechten. De onverschrokken zeeman wilde echter van geen overgeven horen en sneuvelde met het zwaard in de vuist. Aldus is opgetekend door van Meteren.


Hendrik Jans Ketelaar

foto

Kapitein van een kofschip-kapitein; een stad-Groninger die leefde van 1792 tot 1881. Het bedrijf is beschreven in een boek van Dr. F. J. Loomeijer "Waartoe zal al die moeite zijn?" * Enkhuizen 1986. 56p. ca. 65 ill.

Link: /schipper-hj-ketelaar.php

Bob Ketelaar

foto

Bob vaart samen met zijn vrouw Nelliemarie op hun schip de Ibis. De "IBIS" is een schitterend klassiek schip gebouwd in 1962 bij de bekende jachtwerf van Aage Walsted in Denemarken. Dit klassieke schip biedt luxe charters aan voor 2 of maximaal 4 personen met volledige verzorging. De kapitein staat bekend om zijn culinaire kwaliteiten. In overleg met u wordt het programma bepaald en u kunt opstappen op bijna ieder eiland in het Caribisch gebied.

Link: http://www.sailingparadise.net/nl_ibis.htm

Kapitein Ketelaar

Volgens Piet Stricker was er een Kapitein Ketelaar op deze kustvaarder. Hij is op zoek naar een afbeelding van dit schip; hij was lichtmatroos op deze kustvaarder.

Link: http://members.home.nl/lmjohannes/gast.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *